Jak na vrásky? Babské rady i osvědčená fakta
Novinky

Jak na vrásky? Babské rady i osvědčená fakta

Stárnutí je zcela přirozený proces, který nemůžeme úplně zastavit. Existují ale kosmetické produkty a další pomocníci schopní snížit viditelnost vrásek. Tento proces může být navíc zcela bezbolestný a ani není vůbec nutné povolat na pomoc lékaře ze specializovaných klinik. V tomto článku vám poradíme, jak účinně bojovat proti projevům stárnutí. Zároveň zjistíte, že experty na vrásky a další známky stárnutí máte povětšinou ve své spíži.

Jak se na pleti projevuje stárnutí pokožky?

Naše pokožka začíná jevit známky stárnutí poměrně brzo. První jemné linky se začínají objevovat již kolem 25. roku. V tomto období už je pokožka více suchá než dřív. Kolem 30. roku se snižuje pružnost pokožky a metabolické procesy buněk se začínají zpomalovat. To způsobuje vznik prvních vrásek na čele. Po 40 se vyskytují už i vrásky kolem očí. Pleť je čím dál sušší a tenčí. S uplynutím 50. roku začíná pleť blednout a ztrácet svou elasticitu. Nic se na tom nemění ani po 60, kdy je pleť čím dál tenčí a začínají se na ní objevovat první pigmentové skvrny

Omládněte bez skalpelu aneb babské rady nad zlato

Pokud se vám teprve objevily první vrásky, nemusíte zběsile hledat kliniku, kde vám pomohou s jejich odstraněním. Věřte, že i domácí kúry z produktů ze spíže dokážou s vaší pokožkou hotové zázraky. 

Jablečný obklad

Až budete chystat jablečný závin, dejte si stranou jedno jablko. Najemno ho nastrouhejte a vytvořenou hromádku přiložte na postižená místa. Po 15 minutách vše odstraňte. Proceduru opakujte jednou týdně. 

Maska z banánů

Rozmačkejte jeden banán a smíchejte ho se lžící medu, lžící jogurtu a ovesnou moukou. Voilà a banánová maska je na světě. Můžete ji nanést nejen na obličej, ale také na krk. Po zhruba 30 minutách působení smyjte vlažnou vodou. 

Obklad z vaječných bílků

Umíchejte si hladkou směs z bílků a tu poté naneste na čelo. Nechte působit zhruba 10 minut a poté smyjte teplou vodou. 

Masáž olivovým, lněným nebo kokosovým olejem

Preferovaný olej mírně zahřejte a poté s ním masírujte postižená místa. Postupujte ve směru zdola nahoru a celý postup opakujte alespoň 15 minut.

Lněný a kokosový olej můžete užívat i vnitřně. Od krásně hydratované a vyhlazené pokožky vás dělí jen tři polévkové lžíce denně. První výsledky se dostaví již po prvních 14 dnech pravidelného užívání. 

Citrusová masáž

SOS citrusová pomoc patří mezi ty nejúčinnější a nejrychlejší. Pomeranč nebo citron rozkrojte a poté s ním jemně přejíždějte přes obličej a krk. Pleť poté opláchněte vlažnou vodou. Při pravidelném opakování procedury se dočkáte i redukce černých teček. 

Zastavte čas s kosmetikou, která opravdu funguje

Když už ani babské rady nestačí, chce to nasadit silnější zbraň. Takovou je astaxanthin, který se díky svým účinkům řadí mezi nejsilnější antioxidanty světa.

Na základě publikovaných vědeckých studií a provedených výzkumů byl zjištěn pozitivní vliv astaxanthinu na celkový stav pleti. Nejenže viditelně redukuje vrásky a stařecké skvrny, ale rovněž zvyšuje elasticitu pokožky a zjemňuje její strukturu.

Astaxanthin bývá přísadou kosmetiky, ale můžete ho užívat také ve formě doplňků stravy. Je tedy jen na vás, jakou z forem zvolíte. Výsledek bude vždy stejný – budete se cítit skvěle ve vlastní kůži.  

Mohlo by vás zajímat

Zkouška