6 tipů, jak na přírodní posílení imunity
Novinky

6 tipů, jak na přírodní posílení imunity

Imunitní systém si můžete představit jako neprůstřelnou vestu, která nepřetržitě odráží útoky nežádoucích mikroorganismů. Pokud tedy organismus nefunguje správně, je snadno náchylný ke vzniku nemocí. Proto je třeba přispívat ke správné funkci imunitního systému a podpořit ho v jeho pozoruhodné práci. Možností existuje naštěstí nespočet, a tak jsme si pro vás připravili hned 6 variant, jak na přírodní posílení imunity.

Jak zlepšit imunitu? Vše začíná zdravou střevní mikroflórou

Ve střevech se nachází až 80 % buněk imunitního systému. Střeva jsou tedy orgánem, který do značné míry zodpovídá za fungování a kvalitu naší imunity. Sídlí zde miliony mikroorganismů, o kterých organismus rozhoduje, jestli jsou pro něj dobré nebo ne. Ty dobré se mezi sebou množí a společně pak likvidují a brání v rozmnožování těm špatným. 

Jak posílit imunitu produkty ze spíže

Zázvor

Zázvor je známé kulinářské ochucovadlo. Stejně populární je ale i pro své mnohočetné léčivé účinky. Kořen zázvoru obsahuje antioxidanty – konkrétně pak gingerol, který má protizánětlivé i antibakteriální účinky. Kromě toho bylo prokázáno, že pomáhá se zvládnutím bolestí i nevolností, snižuje hladinu krevního cukru a samozřejmě zlepšuje imunitu. 

Tip: Připravte si pravý zázvorový čaj. Recept najdete již nyní na našem instagramu. V letních měsících můžete hotový čaj využít jako základ pro přípravu limonády. 

Česnek

Existuje hned několik důvodů, proč jíst česnek. Nejenže dokáže z vašeho těla vyhnat bakterie a podpořit imunitu, zvládne snížit i hladinu cholesterolu. Výjimečným ho činí zejména jeho antibiotické a antibakteriální vlastnosti. Studie provedená ve Velké Británii zase prokázala, že česnek snižuje šanci nachlazení o 63 %.

Zvýšení imunity se špetkou exotiky

Mladý ječmen

Mladý ječmen je celostní potravinou, která tělu dodává nejen minerály a vitamíny, ale také antioxidanty a enzymy. Kombinace těchto látek podporuje přirozenou obranyschopnost a dodává tělu obranné látky, které přispívají v boji proti nachlazení a chřipkám. 

Echinacea

Echinacea purpurea není jen krásnou květinou. Její léčivé účinky na imunitu znali již Indiáni, kteří ji využívali při oslabení organismu. Dnes je známá jako první pomoc při nachlazení, kožních problémech, oslabené imunitě a potížích horních cest dýchacích

Tip: Echinaceu není vhodné užívat dlouhodobě – vždy maximálně 14 dnů. V opačném případě byste své imunitě spíše uškodili. Pokud ale hledáte zázrak na imunitu, který bude pro vaše zdraví prospěšný i při dlouhodobém užívání, vyzkoušejte suchou řasu Algastin ve formě prášku, kterým můžete vyšperkovat pokrmy studené kuchyně

Kakaový prášek

Kakao by pro své účinky nemělo chybět v žádné domácnosti. Díky vysokému podílu antioxidantů, vitamínů a minerálů si vysloužilo místo mezi superpotravinami. Zmíněné antioxidanty obsažené v kakaovém prášku zvládnou bezpečně zabránit volným radikálům, které by jinak poškodily buňky lidského organismu. 

Tip: Abyste mohli skutečně čerpat z benefitů kakaového prášku, vyhněte se jeho tepelné úpravě. V regálech obchodu se zaměřte zejména na jeho nepraženou nebo raw verzi

Zlepšete svou imunitu moderním způsobem

V dnešní moderní době nemusíte posilovat svou imunity jen pomocí bylinek a výtažků z přírodních produktů. Podpořit tvorbu imunoglobulinu a rychlé množení imunitních buněk můžete rovněž pravidelným užíváním přírodních doplňků stravy. Do této kategorie spadá i astaxanthin, který si můžete dopřát ve formě lehce polykatelných kapslí

Světové studie a vědecké výzkumy prokázaly mimo jiné:  

Mohlo by vás zajímat

Zkouška