TIP: Chléb s avokádem na antioxidační způsob

10.7.2017

Celozrnný chléb či toast s avokádem a vejcem se již pomalu řadí mezi evergreeny zdravé stravy. Tento pokrm však může být ještě zdravější. Dodejte mu antioxidační účinky díky ALGASTINU, suché řase s 5% obsahem astaxanthinu. Vyzkoušejte snadný recept, který je ideální jako start do nového dne nebo svačinka, která zasytí na dlouhou dobu.

Po sladkých dobrotách tu máme jednoduchý recept na slanou pochoutku.

Ingredience:Bonaloka - Toast s avokádem, vejcem a astaxanthinem

  • 1 zralé avokádo
  • 2 plátky celozrnného chleba (vynikající je například Večerní chlebík od Penamu)
  • 2 vejce
  • Denní dávka ALGASTINU
  • Citrónová šťáva, sůl, pepř a chilli na dochucení

 

Avokádo rozmačkejte a ochuťte citrónovou šťávou, čerstvě mletou solí, pepřem, špetkou chilli a přidejte denní dávku ALGASTINU. Chléb můžete otoustovat, záleží na vašich preferencích. Vejce můžete zvolit buď v úpravě volské oko, vařené nebo pošírované.
Rozmačkané avokádo s astaxanthinem rozetřete na chléb a položte na něj vejce. Na závěr ještě zlehka posypte solí a pepřem.
Dobrou chuť!

TIP: Pokud si chcete dopřát extra lahodný toast, dodejte na avokádo několik kousků sýru feta.

AVOKÁDO

První zmínky o avokádu údajně pocházejí z období asi 10 tisíc let před naším letopočtem a za jeho domov je považováno Mexiko. Avokádo se řadí mezi ovoce, které se dostalo na výsluní zdravé stravy v několika posledních letech a díky svým výživovým hodnotám bývá označováno za superpotravinu. Obsahuje totiž celou řadu vitamínů a také minerálů, například draslík (vyšší obsah než v banánech), hořčík nebo železo.

Avokádo je známé pro svůj vysoký obsah tuků (téměř 80 %). Z drtivé většiny jsou tyto tuky tvořeny mononenasycenými mastnými kyselinami, které jsou zdraví prospěšné. Mimoto má avokádo nízký obsah cukru, a naopak vysoký obsah vlákniny a pomáhá udržovat pocit sytosti delší dobu. Právě spojení s nejsilnějším antioxidantem na světě, astaxanthinem, dodává avokádu další benefity pro zdraví. Vysoký obsah tuků navíc zajišťuje efektivní vstřebávání všech látek, včetně astaxanthinu.

V neposlední řadě je výhodou avokáda jeho slupka, která má minimální propustnost, takže nehrozí znehodnocení pesticidy ani dalšími látkami.

Další recepty s astaxanthinem:

Zdroj: http://grasa.cz/blog/2015/02/26/avokado-superpotravina/;https://zdravezdravi.cz/potraviny/avokado-a-zdravi-12-duvodu-proc-jist-avokado-pravidelne

Astaxanthin - král antioxidantů

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.