Podzimní salát bohatý na antioxidanty
Recepty a tipy

Podzimní salát bohatý na antioxidanty

Vytvořte si podzimní „supersalát“ s vyváženou kombinací chutí a pořádnou dávkou antioxidantů. Jak na to? Astaxanthin nezmění finální chuť připravovaných pokrmů, a tak ho můžete přidat v podstatě do kteréhokoliv jídla, a vykouzlit tak pokrm, po kterém se budete cítit jednoduše fantasticky.

Na 4 porce budete potřebovat:

  • 4 ks syrové řepy
  • 2 ks pomeranče
  • 200 g čerstvé rukoly
  • 5 lžic olivového oleje
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce medu
  • hrst piniových oříšků
  • špetku mletého zázvoru
  • sůl, pepř a čerstvý rozmarýn na dochucení
  • 1 ks menší červené cibule
  • denní dávku astaxanthinu 

Postup: Začněte s přípravou řep. Nejprve je omyjte a potřete olivovým olejem. Řepy osolte, opepřete a navrch přidejte několik větviček rozmarýnu. Zabalené v alobalu je pečte na 200 °C do změknutí. Řepy po vychladnutí nakrájejte na plátky a vyskládejte na talíře.

Nyní přijdou na řadu pomeranče. Okrájejte z nich kůru nakrájejte je na plátky. Ty pak vyskládejte na plátky červené řepy. Z červené cibule použijte polovinu a tu nakrájejte na měsíčky.

K naservírovaným plátkům řepy a pomerančů přidejte rukolu, cibuli a hrst piniových oříšků. Následně vše polijte zálivkou. Tu připravíte smícháním olivového oleje, citronové šťávy, medu, zázvoru, soli a pepře. Na závěr přidejte denní dávku astaxanthinu. Důkladně promíchejte a je hotovo. Dobrou chuť! 

Tak co, slavil u vás tento podzimní salát úspěch? Dejte nám vědět, jak jste si pochutnali.

Mohlo by vás zajímat

Zkouška

Nastavení soukromí a cookies

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies.

Následující volbou souhlasíte s našimi zásady ochrany osobních údajů a cookies. Svá nastavení můžete kdykoli změnit.

Přizpůsobit