Podzimní salát bohatý na antioxidanty
Recepty a tipy

Podzimní salát bohatý na antioxidanty

Na 4 porce budete potřebovat:

  • 4 ks syrové řepy
  • 2 ks pomeranče
  • 200 g čerstvé rukoly
  • 5 lžic olivového oleje
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce medu
  • hrst piniových oříšků
  • špetku mletého zázvoru
  • sůl, pepř a čerstvý rozmarýn na dochucení
  • 1 ks menší červené cibule
  • denní dávku astaxanthinu 

Postup:Začněte s přípravou řep. Nejprve je omyjte a potřete olivovým olejem. Řepy osolte, opepřete a navrch přidejte několik větviček rozmarýnu. Zabalené v alobalu je pečte na 200 °C do změknutí. Řepy po vychladnutí nakrájejte na plátky a vyskládejte na talíře.

Nyní přijdou na řadu pomeranče. Okrájejte z nich kůru nakrájejte je na plátky. Ty pak vyskládejte na plátky červené řepy. Z červené cibule použijte polovinu a tu nakrájejte na měsíčky.

K naservírovaným plátkům řepy a pomerančů přidejte rukolu, cibuli a hrst piniových oříšků. Následně vše polijte zálivkou. Tu připravíte smícháním olivového oleje, citronové šťávy, medu, zázvoru, soli a pepře. Na závěr přidejte denní dávku astaxanthinu. Důkladně promíchejte a je hotovo. Dobrou chuť! 

Tak co, slavil u vás tento podzimní salát úspěch? Dejte nám vědět, jak jste si pochutnali.

Privacy and cookies settings

The website uses cookies to provide services, personalize ads and analyze traffic.

By making the following choice, you agree to our privacy policy and cookies. You can change your settings at any time.

Settings